Autor: 
Objavljeno: Novi list 29. siječanj 2018.
Unija Kvarnera: 'Delničkim registracijama ukinuti naplatu autoceste do Bosiljeva'

Građani otoka, te Gorani i svi koji putuju prema Istri zapravo plaćaju »porez na rođenje«. Mi ne možemo izaći iz PGŽ da nam nešto ne naplate, bilo na Učki, Krku ili Grobniku, i po tome smo neravnopravni u odnosu na sve druge građane Hrvatske, poručili su Sučić i Mavrinac. Nigdje drugdje u zemlji ne neplaćuje se niti jedan tunel niti most, podsjetili su, te zatražili da Gorani dobiju poseban ENC, kao i Krčani za most Krk

Čelnici Unije Kvarnera Đanino Sučić i Norbert Mavrinac pozvali su ponovno da se mostarina za otok Krk te tunelarina za tunel Učka potpuno ukinu, a da se za stanovnike Gorskog kotara cestarina na autocesti

Rijeka-Zagreb ne naplaćuje na trasi od Bosiljeva do Grobnika.– Građani otoka, te Gorani i svi koji putuju prema Istri zapravo plaćaju »porez na rođenje«. Mi ne možemo izaći iz PGŽ da nam nešto ne naplate, bilo na Učki, Krku ili Grobniku, i po tome smo neravnopravni u odnosu na sve druge građane Hrvatske, poručili su Sučić i Mavrinac. Nigdje drugdje u zemlji ne neplaćuje se niti jedan tunel niti most, podsjetili su, te zatražili da Gorani dobiju poseban ENC, kao i Krčani za most Krk.
Oni podsjećaju da su i most Krk i tunel Učka odavno isplaćeni i preplaćeni, a da su se Imoćani uspjeli osloboditi plaćanja tunela Sv. Ilija iako je isplaćeno dosad tek 5 posto te investicije. Također, ističu da je i taj tunel bio jeftiniji od tunelarine za Učku, dakle prvi je stajao 20 kuna i ukinut je, a drugi i dalje košta 30 kuna.
– Ako je za Imotski tunelarina ukinuta zbog demografskih razloga, što je tek onda s Gorskim kotarom, upitali su se Sučić i Mavrinac, te najavili da će i Unija Kvarnera Županijskoj skupštini, kao i PGS, uputiti službeni prijedlog za ove izmjene.