Objavljeno 15.7.2017. - Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Predstavljena Unija Kvarnera: U fokusu našeg djelovanja je razvoj regije

Želimo biti razvoj novog poduzetničkog eko sustava temeljenog na novim tehnologijama i obrazovanju te razvijati nove industrije, ali i modernizirati postojeće, čime bismo unaprijedili cijelu regiju, istaknuto je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji. Opatija
– Vedran Kružić, Siniša Vilke, Marin Klanac, Bruno Starčić i Zlatko Saračević jučer su na tiskovnoj konferenciji predstavili osnovne smjernice političke platforme Unije Kvarnera. Naime, Unija Kvarnera osnovana je od strane bivših članova HNS-a koji su neposredno po završetku lokalnih izbora i preslagivanja na nacionalnoj razini napustili narodnjake i osnovali regionalnu političku opciju.

 – Unija Kvarnera sa svojim vijećnicima prisutna je u svim lokalnim jedinicama na Liburniji i vjerujemo da ćemo biti značajan faktor u djelovanju i radu gradskih i općinskih vijeća. Želja nam je da Uniju izgradimo kao modernu regionalnu stranku otvorenu za suradnju sa strankama sličnog programa te sa svim onim strankama i ljudima koji su spremni s nama dijeliti iste civilizacijske vrijednosti. Smatramo da nedostaje jedna regionalna stranka koja će u fokus staviti upravo regionalni razvoj, jer nacionalne stranke više ne mogu niti imaju fokus na razvoju naše regije. Našim iskustvom i znanjem možemo u fokus staviti isključivo razvoj, poput Baskije, koja je u okviru EU strahovito napredovala. Za cilj smo si postavili da regija Kvarnera bude najuspješnija i najbolja regija u Hrvatskoj te da kvaliteta i standard građana budu u fokusu, sa što manje podjele i ideologija. Također, želimo razvijati pametne gradove koji bi podigli kvalitetu života svih naših sugrađana, ali i napravili dobru podlogu za dolazak investitora, istaknuo je Vedran Kružić uz napomenu da će bez lažnog populizma i stranačkih stega, u svakoj sredini u kojoj participiraju u vijeću, podržavati svaki projekt koji će povećati standard života.
– Spajamo potrebe javnog sektora s privatnim inicijativama. Želimo biti razvoj novog poduzetničkog eko sustava temeljenog na novim tehnologijama i obrazovanju te razvijati nove industrije, ali i modernizirati postojeće, čime bismo unaprijedili cijelu regiju, dodao je Kružić.
– Dovoljno smo mladi te imamo dovoljno volje i želje da radimo na dobrobit našeg kraja u kojem živimo mi i naša djeca. U Matuljima participiramo s jednim vijećnikom te ćemo naše prijedloge i ideje imati prilike predstaviti u lokalnom parlamentu, kazao je Marin Klanac dok je njegov sugrađanin i kolega Zlatko Saračević napomenuo da će nastaviti rješavati probleme malog čovjeka.
– Unija Kvarnera poticat će suradnju na razini projekata te moram istaknuti da je OV Lovrana pozitivan primjer kako je niz stranaka podržavao dobre projekte bez obzira na to što nisu bili u formalnoj koaliciji. Mi nastavljamo i dalje tu priču i u novom sazivu lovranskog općinskog vijeća, istaknuo je Siniša Vilke. Prema Kružićevim riječima želja članova Unije Kvarnera nije masovno okrupnjivanje članstva, već okupljanjem ljudi koji mogu bitno doprinijeti razvoju regije, poput Brune Starčića, kao jednog od opatijskih gradskih vijećnika s najdužim stažem djelovanja u lokalnom parlamentu.
– Kao nezavisni vijećnik bio sam na listi HNS-a, a s obzirom na događanja na nacionalnom nivou više se nisam vidio u toj opciji pa sam se priključio ovoj mladoj opciji. Rad s mladim i omladinom me uvijek zaokupljao, a obzirom na moje veliko iskustvo, vjerujem da mogu pridonijeti daljnjem razvoju Opatije i naše regije, napomenuo je Bruno Starčić. Nikola Cvjetović / PodUčkun.net