Medulin, 6.- 8.10.2023.

U Istri, u kolijevci regionalizma, delegati Unije Kvarnera su od petka 6.10. do nedjelje 8.10. održali svoj 6. kongres stranke. Na kongresu su dominirale aktualne teme, od izazova s kojima se svakodnevno susreću građani i poduzetnici do novih politika koje imaju za cilj izgraditi konkurentnije i pravednije društvo. U centru svih politika Unije Kvarnera nalaziti će se čovjek, borba za prava pojedinca, borba za pravednost i temeljne građanske slobode.
Na kongresu su uvojene smjernice izrade novog programa kao i ostalih temeljnih dokumenata stranke. Posebnu pažnju delegati Unije Kvarnera posvetili su temi jačanju regionalizma, očuvanju tradicionalnih vrijednosti Kvarnera i Istre kao i razvijanju održivog gospodarstva, održivog turizma i naprednih pametnih tehnologija.
Delegati Unije Kvarnera donijeli su i odluku o nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima. Na kongresu su bili prisutni delegati iz Rijeke, Kostrene, Crikvenice, kvarnerskih otoka, Lošinja, Cresa, Raba, Krka, Grobnika i Liburnije.