U srijedu u Rijeci prosvjed protiv nasilja: Tražimo od institucija da rade svoj posao

P.M. - Novi list 4.2.2023.

Prosvjed će se pod sloganom »Sigurnost, a ne nasilje!« održati u srijedu na Trgu 128. brigade, s početkom u 18 sati

RIJEKA Potaknuti slučajem brutalnog premlaćivanja na Platku, Unija Kvarnera i riječki ogranak stranke Možemo! organiziraju u srijedu, 8. veljače, prosvjed koji će se pod sloganom »Sigurnost, a ne nasilje!« održati na Trgu 128. brigade, s početkom u 18 sati. “Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao jer ako osjećamo da oni koji su nas dužni štiti to ne čine, tada svatko uzima pravdu u svoje ruke, a to znači anarhiju i zakon rulje, a ne sigurnost i pravičnost. Moramo promišljati o mogućnostima prevencije ovakvih i sličnih događaja, a takvo promišljanje mora krenuti od institucija.

 Institucije moraju pružiti sigurnost građanima i adekvatno reagirati kad je ta sigurnost ugrožena. Za njih ne smiju postojati privilegiraniji građani, zaštićeniji građani, važniji građani, već bi za njih svi morali biti jednaki”, piše u najavi prosvjeda na facebooku.

»Vidimo se kod Bonavije, gdje ćemo zajednički glasno poručiti NE nasilju, NE zastrašivanju, NE nepovjerenju, NE strahu i tražiti od institucija da rade svoj posao!« stoji u najavi prosvjeda. Građane je na skup pozvao i predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije te član Unije Kvanera Marko Boras Mandić. “Pažnju koju je dobio nemili događaj na Platku uz sve loše stvari nosi i nešto dobro – priliku da mijenjamo društvo na bolje! Hvala svima koji su dali podršku, hvala na građanskoj upornosti da gradimo društvo jednakih, društvo bez nasilja i društvo u kojem će se svaki građanin osjećati sigurno. Mnogi od vas su pozvali da se okupimo na jednom građanskom skupu i da snažno poručimo da želimo sigurnost a ne nasilje! Upravo takav, građanski skup, će se održati u srijedu 8. veljače u 18h na Trgu naše ponosne 128. brigade HV. Pozvani su – SVI! Hvala svima i vidimo se u srijedu!”, poručio je Marko Boras Mandić.