Marko Boras Mandić o napadu na Platku: Ovo su strašne stvari, gradimo društvo iskrivljenih vrijednosti

Damir Cupać - Novi list 2.2.2023.

Danas imamo pretučene HGSS-ovce, mladiće i cure koji za nula kuna spašavaju naše živote, a napadači su pušteni iz pritvora u roku 24 sata, ističe Marko Boras Mandić

O nečuvenom, brutalnom napadu MMA boraca na pripadnike HGSS-a i trudnicu na skijalištu Platak oglasio se predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić.
Projekt Platak jedan je od najvećih kapitalnih projekata PGŽ-a.

Gaženje plemenitih vrijednosti –
Kad je jedan HGSS-ovac, ne tako davno, bio optužen za verbalni delikt strpali su ga u Via Romu na 30 

dana i dobio je naslovnicu NL-a s lisicama i kapuljačom na glavi. Danas imamo pretučene HGSS-ovce, mladiće i cure koji za nula kuna spašavaju naše živote, a napadači su pušteni iz pritvora u roku 24 sata. Nema naslovnica, nema lisica, nema pritvora. Ovo su strašne stvari, na ovaj način gradimo društvo nasilja, društvo iskrivljenih vrijednosti, društvo opasnih namjera. Mladići i cure iz HGSS-a to nikako ne zaslužuju, to su one osobe koje godišnje spase na stotine života, riskirajući svoje vlastite. Ovo na Platku je bilo i gaženje tih plemenitih vrijednosti koje ti momci i djevojke ugrađuju u društvo. Isto tako, pripadnici HGSS-a trebaju dobiti status
– službene osobe. Jer napad na njih je i napad na vrijednosti društva. Kao predsjednik Županijske skupštine, i osobno, izražavam veliko žaljenje zbog tog ružnog događaja na Platku, izražavam punu podršku HGSS-u i svim pripadnicima, u vjeri da se ovako nešto neće nikad ponoviti, poručio je Boras Mandić.

Osude PGŽ-a i GSC-a
Primorsko-goranska županija i Goranski sportski centar, koji upravlja skijalištem Platak, osudili su nasilno ponašanje na tom skijalištu prošle nedjelje, očekujući da nadležne institucije »odrade svoj posao tako da više nikome ne padne na pamet takvo ponašanje«. U zajedničkom priopćenju za javnost se ističe da su PGŽ i GSC u svakodnevnoj komunikaciji s ozlijeđenima i da je sad najvažniji njihov oporavak.
– Primorsko-goranska županija ima nultu toleranciju na nasilje, a potaknuti nemilim događajem na Platku i ovim putem izražavamo osudu ponašanja pojedinaca i njihovog nasilnog ponašanja na javnom prostoru, ističe se. Goranski sportski centar dodatno naglašava da im nisu u cijelosti poznate okolnosti koje su prethodile incidentu jer su se dogodile nakon radnog vremena skijališta pa se u vrijeme i na mjestu incidenta nije nalazio nitko od djelatnika GSC-a. Službena istraga je u tijeku, a uprava GSC-a odmah po dojavi stupila je u kontakt s ozlijeđenima.
– Bez obzira na okolnosti pod kojima se incident dogodio, najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja, posebno na skijalištu kakvo je Platak, gdje se okupljaju obitelji s djecom i ljudi željni uživanja u skijanju i zabavi, naglasio je GSC.