5.kongres Unije Kvarnera

Nakon što su prethodnih godina održani kongresi na Lošinju, Cresu i Rabu ove godine održan je kongres na kvarnerskom dijelu susjedne Istarske županije. Najviše tijelo naše kvarnerske regionalne stranke, Senat, održalo je od petka 6.05. do nedjelje 8.05. dvodnevni programski kongres na kojem se raspravljalo o ciljevima stranke u narednom periodu. Senat je raspravljao i o ostvarenim rezultatima na proteklim lokalnim izborima. Izraženo je zadovoljstvo s odličnim rezultatom, posebno je istaknut uspjeh ulaska Unije Kvarnera po prvi put u gradsko vijeće grada Rijeke, kao i zadržavanjem parlamentarnog statusa u niz gradova i općina riječkog prstena, Liburnije i na kvarnerskim otocima.

Na kongresu je usvojen i novi program stranke koji definira sve bitne elemente u cilju izgradnje modernije i konkurentnije regije Kvarner. Posebno je istaknut problem alarmantnog gubitka stanovištva, gospodarskog stagniranja kao i pasivne uloge dosadašnjih politika vladajućih u proaktivnom uključivanju u rješavanju tih ogromnih problema. Senat Unije Kvarnera je definirao i vrlo konkretne ciljeve stranke na budućim parlamentarnim i lokalnim izborima. U cilju ostvarivanja svega navedenog Unija Kvarnera će putem svojih vijećnika predlagati konkretne mjere za poboljšanje uvjeta života stanovnika naše regije.

Sindikat Kvarnera će u narednom razdoblju o zaključcima kongresa izvijestiti ostale političke stranke s kojima surađuje ili dijeli slične programske stavove o razvoju Kvarnera.
{gallery lightbox_autostart=1}slike/5.kongres_2022{/gallery}