Unija Kvarnera postala parlamentarna u Općini Jelenje

 ”Uniju Kvarnera odabrao sam zbog zajedničkih ideja i ciljeva, a to je poticanje decentralizacije i podizanje standarda života u našoj regiji koja ima veliki potencijal postati privlačna za različite vrste znanstvenika i investitora”

, poruka je Danka Baćaca, vijećnika Unije Kvarnera u Općinskom vijeću Općine Jelenje koji dosadašnju političku aktivnost bilježi kao nezavisni vijećnik još od 2013. godine. 

”Želja mi je da Općina Jelenje, Grobnik i Kvarner postanu regija najviše kvalitete života u Hrvatskoj a u narednom razdoblju jedan od ciljeva je u rad stranke uključiti mlade ljude i stručnjake koji će svojim znanjima i željom za napredak doprinijeti zajednici u kojoj žive te tako sumještanima pokazati drugo lice i poimanje politike”, objašnjava novi vijećnik Unije Kvarnera koji je kao stručni član Odbora za prostorno i urbanističko planiranje, uređenja naselja i stanovanja, zaštitu i unapređenje prirodnog okoliša te kroz dugogodišnji rad u sportskim i kulturnim udrugama na području Općine Jelenje, sudjelovao u projektima i akcijama koji doprinose poboljšanju sveukupne kvalitete života.

”Svoje političko djelovanje gledam kao dio obaveze prema današnjem društvu u kojem živimo. Prvenstveno kroz poboljšanje životnih uvjeta stanovništva i to kroz podizanje komunalnog standarda, poboljšanje uvjeta života za obitelji s malom djecom ali i podizanje kvalitete sadržaja i dodatne ponude vezano uz slobodno vrijeme”, naglašava Baćac te nastavlja kako kao najočitiji primjer mora istaknuti projekt razvoja sportsko-rekreacijskog centra Platak u kojem aktivno sudjeluju članovi Unije Kvarnera. Platak je nakon godina stagnacije, u kratko vrijeme doživio procvat i postao turistički predvodnik regije te jedno od najpopularnijih izletišta.

Konferenciji za novinare Unije Kvarnera prisustvovali su i članovi Senata Tatjana Smeraldo i Norbert Mavrinac, ujedno i predsjednik Općinskog vijeća susjedne Općine Čavle koji su izrazili zadovoljstvo činjenicom da sve veći broj ljudi prepoznaje teme i ideje koje zagovara Unija Kvarnera. Norbert Mavrinac posebno je naglasio važnost jačanja regionalne opcije na području Grobnika, navodi se u priopćenju.

 

Preuzeto sa: Fiuman.hr