Marko Boras Mandić novi predsjednik Unije Kvarnera: ''Vrijeme je da svi stanemo ispod zajedničke riječke zastave''

''Ciljamo visoko i imamo ambiciju na sljedećim izborima postati parlamentarnom strankom, odnosno imati svoje predstavnike u Saboru. Naravno, kao regionalnoj stranci, ključni su nam lokalni izbori na kojima ćemo nastupiti u svim sredinama u kojima imamo jasna 

očekivanja, kvalitetne kadrove i razrađene politike. Dobre rezultate očekujemo diljem županije, od otoka kao što je Cres, preko Gorskog kotara, Riječkog prstena do Liburnije'',  poručio je Boras Mandić u svom obraćanju na Izbornom Saboru Unije Kvarnera u Rijeci.

Boras Mandić, zamjenik župana Primorsko-goranske županije izabran je za predsjednika  na mandat od četiri godine, jednoglasno. Uz predsjednika izabran je i tajnik Norbert Mavrinac, predsjednik Općinskog vijeća Općine Čavle, dok su za dvoje potpredsjednika izabrani Tatjana Smeraldo i Đanino Sučić, županijski vijećnici, ujedno i članovi Senata kao i Davor Wilheim, Valerij Jurešić i Vedran Kružić. Za predsjednicu Etičkog suda izabrana je Lara Bressan Antonina a Mirela Marunić za predsjednicu Nadzornog odbora.

'Sigurni smo da postoji velik broj birača koji traže opciju koja će bez kompromisa i kompleksa artikulirati regionalističku politiku i staviti naglasak na jaku Rijeku i jak Kvarner, a na nama je da to i radimo'', poručio je Boras Mandić te nastavio ''Nećemo se ideološki dijeliti, otvoreni smo prema svima, prvenstveno regionalnim strankama i onim strankama koje regionalno razmišljaju. Vrijeme je da svi skupa stanemo ispod zajedničke riječke zastave i da zajedno izgradimo jaku regiju koja će biti ponos i lokomotiva razvoja Republike Hrvatske. To nam je imperativ i misija'', zaključio je predsjednik Unije Kvarnera Boras Mandić.

Podršku su izrazili brojni politički akteri poput Mirele Ahmetović ispred SDP-a, Danka Švorinića uime Liste za Rijeku, Radimira Čačića uime Reformista, Maje Vehovec dopredsjednice stranke Pametno, Tomislava Stipića dopredsjednika HSLS-a te drugih kolega s lokalne razine.

 

URED UNIJE KVARNERA