Unija Kvarnera osnovala podružnicu Rijeka: Samo urbano i samo riječko

Robert Salečić izabran je za predsjednika novoosnovane regionalne podružnice Unije Kvarnera za grad Rijeku. Poznati djelatnik u ugostiteljstvu, privatnik i zaljubljenik u grad Rijeku dobio je povjerenje na izbornoj skupštini da vodi podružnicu u iduće četiri godine.

Robert je aktivni član Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre te član Upravnog odbora iste. Rođeni Riječanin cijeli je svoj radni vijek proveo u Rijeci. Iako nikad nije bio član niti jedne političke stranke, uvijek je bio društveno aktivan. Na samu osnivačku skupštinu je stigao iz Petrinje gdje je zajedno sa svojim kolegama ugostiteljima pomagao u pripremi hrane i dopremi humanitarne pomoći.

– Moj grad Rijeka, trenutno malo tužan i snen, želim da se probudi iz sna, kako poduzetničkog tako i kulturološkog i najviše lokalpatriotskog. Kad kažem lokalpatriotskog mislim na to da budemo ponosni na bogatu povijest kakvu malo koji grad ima. Rijeka je za mnoge nas život, Rijeka nam je sve, a da bi tako ostalo moramo se izboriti da iz Rijeke više ne odlaze mladi već da Rijeka bude ono što je bila kroz stoljeća, grad u kojem bi svatko želio živjeti – izjavio je novi predsjednik Unije Kvarnera u gradu Rijeci.

– Da bi to uspjeli moramo radikalno promijeniti pristup prema poduzetništvu. Trebamo prepoznati i biti otvoreni prvenstveno prema malim i srednjim poduzetnicima kojima treba pomoć lokalnih vlasti na samom početku građenja tvrtke. Poznato je da je puno bolje za lokalitet imati puno propulzivnih obrtnika i poduzetnika koji onda gospodarski jačaju grad ali i otvaraju priliku stanovništvu da pristojno živi od svoga rada – dodao je Robert Salečić.

– I naravno, velika želja mi je da se u grad vrati onaj nekadašnji sjaj urbanog grada kao što je nekad bio, grad poznat po rocku,punku i svemu što je Rijeku gradilo. Samo urbano i samo riječko! – zaključio je Salečić.

Predsjednik Unije Kvarnera Marko Boras Mandić izrazio je zadovoljstvo formiranjem podružnice u Rijeci.
– Sigurno da je izuzetno bitno imati dobru ekipu u našem najvećem gradu i sjedištu regije, posebno me veseli da je to potpuno nova ekipa koja je pristupila Uniji, neopterećeni ideologijom. Ljudi kojima je Rijeka na prvom mjestu su naša nova snaga, ona nužna energija koja svoju ljubav prema gradu u kojem su odrasli mogu pretočiti u brojne projekte koji će mijenjati naš grad na bolje. Robert će imati našu punu podršku, a građani će dobiti jednu iskrenu političku opciju koja će se uvijek bez kompromisa boriti za boje i interesa voljenoga grada – riječi su predsjednika Unije Kvarnera Marka Boras Mandića.

 

IZVOR: Fiuman.hr