Unija Kvarnera i Lista za Rijeku - izbori za mjesne odbore u Rijeci 2018

Predsjednik Unije Kvarnera Davor Wilheim:
Izašli smo na izbore van HDZ/SDP blokova kako bi kod birača testirali suradnju regionalnih stranaka. Ovo su tek prvi od niza izbora gdje će Unija Kvarnera i Lista za Rijeku zajedno biračima predstaviti programe koji će bezkomoromisno imati na prvom mjestu borbu za riječke i kvarnerske projekte i borbu za identitet Rijeke i Kvarnera. Jako smo zadovoljni rezultatom i osvojenim mandatima, svega nekoliko glasova je nedostajalo za još 3-4 mandata. Iako je izlazak svega 10% zahvaljujemo biračima na svakom glasu i kandidatima na kandidaturi. Posebno nas veseli da su birači na ovim nikad 

listama masovnijim izborima koaliciju Unije i Liste odabrali kao prvu opciju iza HDZovih i SDPovih blokova. To nam je jasna poruka da nastavimo projekt suradnje i jačanje regionalnih stranaka na Kvarneru.

U Listi za Rijeku su prezadovoljni rezultatima izbora koji su stranci donijeli ukupno 10 vijećničkih mandata i status treće političke stranke u Rijeci, ocijenio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.
– Ukupan stranački rezultat na nedjeljnjim izborima je 12%, najbolji rezultat ostvaren je na Potoku gdje je naša lista dobila 35% i 2 vijećnika, slijede Kantrida, Drenova i Kozala s također sjajnim rezultatima. Zadržan je parlamantarni status na Mlaki, Luki i Bulevardu, a po prvi put imamo vijećnika na Krimeji i na Vojaku, ocijenio je uz konstataciju da su takvi rezultati odraz dobro vođene politike u vrlo složenoj političkoj situaciji u gradu.
– Riječki regionalisti se i na ovim izborima pokazuju kao dobro organizirana i ozbiljna politička snaga u gradu. Svjedoci smo činjenice da nam se tradicionalne političke opcije koje pokrivaju lijevi centar urušavaju pred očima pa je važno postojanje političke opcije na koju će se Riječani moći osloniti u budućnosti, zaključio je. Medijima su se obratili i Milan Popadić novi-stari vijećnik na Kantridi koji ocjenjuje da su postignuti rezultati odraz rada u proteklom mandatu ali i rasta Liste za Rijeku. Filip Jakovac koji ulazi u MO Kozala najavio je niz novih inicijativa i puno nove energije u radu svog i drugih mjesnih odbora u koje su ušli kandidati Liste za Rijeku.