UNIJA KVARNERA: ''Koaliciji kaosa'' maske su pale, izdan je Gorski kotar a biti će izdan i cijeli Kvarner

UNIJA KVARNERA: ''Koaliciji kaosa'' maske su pale, izdan je Gorski kotar a biti će izdan i cijeli Kvarner

''Jučerašnjim neusvajanjem proračuna Primorsko-goranska županija vraćena je 20 godina unatrag u politički olovne '90-te godine prošlog stoljeća i to je činjenica nad kojom Unija Kvarnera izražava veliku zabrinutost'', uvodno je izjavio Đanino Sučić, vijećnik Unije Kvarnera u Županijskoj skupštini Primorsko-goranske županije, ujedno i član Senata Unije Kvarnera te nastavio ''U vrijeme kada se iz 

stranačkih centrala u Zagrebu rušila demokratski i od volje građana izabrana vlast na Kvarneru, kada su se postavljali povjerenici, kada su se goranski vijećnici na čudne načine onemogućavali da prisustvuju sjednicama županijske skupštine ( slučaj Briški tko se ne sjeća)… Eto jučer smo doživjeli svojevrsni deja vu''.

''Umjesto da podržimo razvojni proračun, da zajedno gradimo našu županiju… možda je i dobro da su jučer konačno maske pale. Uniji Kvarnera je potpuno jasno da su stranke koje su izgubile na izborima formirale svojevrsnu "Koaliciju kaosa" koja ima samo jedan cilj - poništiti izbornu volju građana Kvarnera i Gorskog kotara tako da se metodama kaosa izazovu prijevremeni izbori na kojima bi po naputku svojih stranačkih središnjica regija Kvarner postala izborni plijen'', nastavio je Sučić te naglasio kako je strašno da te stranke – HDZ, Most i Živi zid više niti ne sakrivaju svoje ciljeve nego opetovano iz sjednice u sjednicu destrukcijom nastoje onemogućiti apsolutno sve projekte na Kvarneru. Kako drugačije objasniti činjenicu da stranke "Koalicije kaosa" predlažu opoziv predsjednika Županijske skupštine a da istovremeno niti ne pokušavaju predložiti svojega kandidata za tu funkciju? Ili da glasaju protiv proračuna a da niti ne pokušavaju, izuzev gospodina Kneževića, amandmanima predložiti drugačiji proračun? ''Ova zadnja dva slučaja zorno pokazuju da "Koalicija kaosa" ima za cilj samo destrukciju i opstrukciju. Obrazac ponašanja HDZ-a je identičan već viđenom u 90-tim godinama, samo su sada dobili partnere u Mostu i Živom zidu. A cijenu će, kao i uvijek platiti građani Rijeke i županije. Unija Kvarnera će se boriti protiv takvog scenarija nametnutog iz središnjice HDZ-a'', zaključio je Sučić.

Tatjana Smeraldo, vijećnica Unije Kvarnera u Županijskoj skupštini te članica Senata Unije Kvarnera objasnila je kako se iz proračuna Primorsko-goranske županije u sve sportske objekte u Delnicama izdvaja na godišnjoj razini, kroz financiranje GSC-a, nešto više od 1,5 milijuna kuna. ''Proračun za 2019. godinu planirao je oko 1,7 milijuna za sve sportske objekte u Delnicama bez amandmana. Amandmane smo predložili kako bi riješili problem klimatizacije u sportskoj dvorani ali i započeli projekt zatvaranja četvrte strane ledene dvorane. Vrlo slične amandmane je predložio i gradonačelnik Delnica. Konstruktivno i zajednički smo amandmanima na županijski proračun pokušali doći do sredstava neophodnih za funkcionalnost sportske dvorane u Delnicama, no i promicanje Delnica na sportskoj karti Hrvatske do ostvarenja konačnog cilja - Delnica kao Olimpijskog centra'' objasnila je Smeraldo te nastavila kako je jučer trebalo napraviti značajan korak no umjesto toga sapleli smo se u mreži političkih spletki i manipulacija. ''Nažalost kod nekih je prevladala želja za opstrukcijom umjesto volje za razvoj Gorskog kotara. Još jednom Gorski kotar je izdan, a izdan će biti i cijeli Kvarner ako se ugrozi priprema turističke sezone i ako se zaustave razvojni projekti planirani u predloženom proračunu. I umjesto da se sve stranke zajedno, poglavito one koje imaju vlast u Zagrebu, bore za razvoj naše županije, milijarde kuna idu u druge regije a u našoj regiji se nameće politika kaosa dirigirana iz stranačkih središnjica. Zar je onda za čuditi da jedino građani naše županije plaćaju tunelarine tunelima koji su sami gradili i mostarine mostovima koji nemaju alternativne…i to jedini u Hrvatskoj?'', pitanje je vijećnice Smeraldo s kojim je zaključena press konferencija Unije Kvarnera na temu proračuna Primorsko-goranske županije.