Unija Kvarnera nastavlja aktivan rad na terenu: osnovana regionalna podružnica Cresa i Lošinja

Osor, 25. studenog - Nakon osnovanih regionalnih podružnica Riječkog prstena i Liburnije, Unija Kvarnera nastavlja s aktivnim radom na terenu. Ovoga puta riječ je o osnivanju regionalne podružnice na kvarnerskim otocima – Cresu i Lošinju.

U prostorijama vijećnice u Osoru održana je osnivačka skupština gdje su za čelne osobe izabrani: Oliver Filipas za predsjednika, Đanino Sućić za dopredsjednika

 te Lara Bressan Antonina za tajnicu.

Predsjednik nove regionalne podružnice Unije istaknuo je kako Cres i Lošinj trebaju obući iste dresove te ujedinjenim snagama, suradnjom te zalaganjem za zajedničke projekte doprinositi rješavanju prisutne problematike ovoga područja na korist svih stanovnika Cresa i  Lošinja.

Podršku osnivanju podružnice dali su svojim prisustvom i članovi Senata Unije Kvarnera među kojima su Davor Willheim, Mirela Marunić, Marko Boras Mandić, Aljoša Žeželić te Norbert Mavrinac, ujedno i predsjednik regionalne podružnice Riječkog prstena, prve osnovane regionalne podružnice Unije Kvarnera u listopadu.

Osnivačku skupštinu pozdravili su i predstavnici drugih političkih opcija prisutnih na ovom području- HDZ-a te SDP-a zaželjevši Uniji puno uspjeha u radu te iskazavši spremnost za suradnju na projektima od širokog značaja za stanovništvo ovih područja.

Unija Kvarnera stranka je regionalnog predznaka fokusirana na projekte, poboljšanje kvalitete života pogotovo na područjima koji zbog geografske pozicije nisu u ravnopravnom položaju s ostatkom regije. Cilj rada svih regionalnih podružnica Unije je beskompromisna borba za razvoj i napredak Rijeke, Riječkog prstena, Liburnije, Primorja, Kvarnerskih otoka i Gorskog kotara.