SURADNJA UNIJE KVARNERA I LISTE ZA RIJEKU: Bez snažne regionalne opcije nema jake regije 

Čelnici Unije Kvarnera i Liste za Rijeku Marko Boras Mandić i Danko Švorinić danas su predstavili formaliziranje suradnje ove dvije regionalne stranke što smatraju važnim momentom na gradskoj i regionalnoj političkoj sceni. Prvi test saveza biti će mjesni izbori u Rijeci koji su raspisani 2. prosinca.

 - Na mjesne izbore izlazimo s 25 kandidacijskih lista što nas svrstava na treće mjesto iza SDP-ovog i HDZ-ovog bloka, a od sljedeće političke opcije smo po broju kandidatura zastupljeniji čak 2 i pol puta, ističe Švorinić.

 -  Po pojedinačnoj zastupljenosti kandidata, Lista za Rijeku se nalazi na drugom mjestu iza HDZ-a, a ispred SDP-a. Mislim da to dovoljno govori o trenutnoj ozbiljnosti, vjerodostojnosti i organizaciji riječke regionalne opcije, a i o razlogu zbog koje smo sve ove godine opstali zastupajući riječke interese, rekao je predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić koji novi savez vidimo kao dodatni iskorak u jačanju regionalne opcije.

 - Radi se o dvije kompatibilne stranke u programskom i organizacionom smislu i mislimo da smo zajedno na dobrom putu preuzimanja odgovornosti za naš grad i regiju u budućnosti, ističe Švorinić koji poziva građane da povjerenje daju kandidatima koji na izbore izlaze sa sloganom 'Kvart je moj'.

Čelnik Unije Kvarnera Marko Boras Mandić kazao je kako su dvije stanke izabrale put jačanja regionalne političke opcije u Rijeci i na Kvarneru.

 - Uvjereni smo da bez snažne regionalne opcije nema ni jake regije, a najbolji je dokaz tome je trenutni status naše regije koju zbog jačih lobista iz drugih sredina prestižu neki od kojih smo uvijek bili razvijeniji, izjavio je Boras Mandić i naveo primjere kažnjavanja naše regije od strane centralnih vlasti naplatom Krčkog mosta te forsiranjem prometnih pravaca Zadar i Ploče pred riječkim u razgovorima Vladinog izaslanstva u Kini.